Renovatie 372 woningen Arnhem

In Arnhem levert Vander Sluis Technische bedrijven zijn bijdrage aan de renovatie van in totaal 372 woningen (verdeeld over 16 portiekflats) waarbij deze woningen worden geüpgraded naar energielabel A.
De zestien flats bevatten elk vier bouwlagen met drie verschillende type woningen waarbij onder andere de gaskachels worden vervangen door van centrale verwarming.

\r\n

Het vervangen van de gaskachels door centrale verwarming in de appartementen aan de Gelderse Rooslaan in Arnhem is een omvangrijke operatie, te meer omdat alle bewoners boven elkaar op dezelfde dag thuis moeten zijn.

\r\n

Het project is ingrijpend qua tempo en daarom wordt alles in de werkplaats geprefabriceerd en alle koppelingen, beugels en pluggen in een doosje gepakketteerd per woning. Omdat er geen nieuwe cementvloeren werden gestort, konden we geen kunststof slangen gebruiken. Gelukkig beschikken wij als totaalinstallateur over een afdeling die helemaal gespecialiseerd is in renovatiewerk en kunnen onze monteurs ook het dunwandige leidingwerk verwerken.

\r\n

Met de toepassing van Lean, BIM en Ketenintegratie probeert proberen de opdrachtgevers en co-makers de integrale kosten zo laag mogelijk te houden.

\r\n

Behalve centrale verwarming en mechanische ventilatie krijgen de flats ook nieuwe kozijnen en zowel dak-, vloer- als gevel- en plafondisolatie in de trappenhuizen. Dat laatste is niet alleen bedoeld voor de warmte, maar ook voor het beperken van geluidshinder, door de enorme nagalmtijd. Tevens worden de flats voorzien van zonnepanelen, zodoende wordt energielabel A verkregen

\r\n

 Kaart« Terug naar het overzicht
 

Gerelateerd project

Nieuw Waterlandplein, Amsterdam

Het nieuwe winkelcentrum heeft een compleet en uitgebreid aanbod van winkels. Daarnaast zijn ruim driehonderd appartementen (koop en huur) in diverse prijscategorieën gerealiseerd. Naast winkels en woningen zijn een wijkcentrum,...


Project gegevens

Soort Woningbouw
Project Gelderse Roos
Plaats Arnhem
Bouwjaar 2015
Opdrachtgever Schutte Bouwbedrijf BV