De Factorij Almere

Wij hebben de installaties verzorgt van De Factorij in Almere Buiten, een complex met 37 appartementen voor senioren op locatie 3KNS Indische Buurt. Het gebied grenst aan de spoorlijn Almere Buiten - Lelystad, de Buitenring, Stadspark de Evenaar en de Soerabajastraat.
De 37 appartementen zijn bestemd voor senioren (55+-ers): 27 appartementen met een oppervlak van minimaal 70 m² gbo en 10 appartementen met een oppervlak van minimaal 80 m² gbo.

De D&B-opdracht omvat een complex met 37 huurappartementen in het sociale segment, inclusief algemene en ondersteunende ruimten, alsmede nutsvoorzieningen, voorzieningen voor goed beheer, parkeervoorzieningen en de inrichting van buitenruimten en dergelijke. Vanwege het segment waarin de huurappartementen zijn gerealiseerd, is de kwaliteit van de woningen duurzaam maar sober en doelmatig.

Voor het project heeft Trebbe een meerjarenonderhoudsplan (mjop) voor 20 jaar opgesteld.

De 37 nieuwe appartementen zijn gebouwd volgens het Design & Build-principe. Trebbe is daarbij verantwoordelijk voor de esthetica, het ontwerp van de constructie en voor de uitvoering. Als eindverantwoordelijke stuurt Trebbe alle betrokken partijen aan, zoals architecten en constructeurs.
Bij Design & Build is één enkele partij verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van een project. De ontwikkelaar heeft één aanspreekpunt en sluit één contract af met een uitvoerende partij (bouworganisatie). Door het afstemmen van het ontwerp op de uitvoering is de uitvoerende partij in staat fouten te minimaliseren en de bouwkosten laag te houden.

\r\n

 

\r\n

Duurzaamheidsaspecten

\r\n

Een EPC-waarde van 0,6 door toepassing van het adagium: optimalisatie van de bouwkundige schil en beperking van ingewikkelde installaties. Het gebouw krijgt daarom een goed geïsoleerde bouwkundige schil en begrijpbare en degelijke installatietechnische voorzieningen.

\r\n

 Kaart« Terug naar het overzicht
 

Gerelateerd project

Nieuw Waterlandplein, Amsterdam

Het nieuwe winkelcentrum heeft een compleet en uitgebreid aanbod van winkels. Daarnaast zijn ruim driehonderd appartementen (koop en huur) in diverse prijscategorieën gerealiseerd. Naast winkels en woningen zijn een wijkcentrum,...


Project gegevens

Soort Woningbouw
Project De Factorij
Plaats Almere
Bouwjaar 2014
Opdrachtgever Trebbe BV