16 woningen renovatie Heerenveen

16 Woningen in Heerenveen die worden gerenoveerd volgens de uitgangspunten van passief bouwen.De woningen worden aangepast volgens de uitgangspunten van passief bouwen (nieuwe geïsoleerde gevels en daken, PV-panelen, warmte terug win systeem, HR combiketels).

Het minimaliseren van de warmtevraag van de woning staat voorop. De energetische waarde steekt daardoor automatisch met kop en schouders boven energielabel A uit.

De hoogwaardige isolatie wordt gerealiseerd met een prefab schil. Er wordt dus niet gesloopt of verbouwd, de woning krijgt een op maat ontworpen jas. De isolerende schil biedt ook ruimte voor de installatietechniek. Andere maatregelen zijn drievoudige beglazing en vloerisolatie. In slechts vijf dagen is de woning gerenoveerd, zonder dat er aan de binnenkant ruimteverlies wordt geleden.

Van der Sluis Woningbouw verzorgt hier de technische installaties.

Kaart« Terug naar het overzicht
 

Gerelateerd project

Nieuw Waterlandplein, Amsterdam

Het nieuwe winkelcentrum heeft een compleet en uitgebreid aanbod van winkels. Daarnaast zijn ruim driehonderd appartementen (koop en huur) in diverse prijscategorieën gerealiseerd. Naast winkels en woningen zijn een wijkcentrum,...


Project gegevens

Soort Woningbouw
Project 16 woningen Commandeurstraat Heerenveen
Plaats Heerenveen
Bouwjaar 2014