Voeraanschuifrobot
Melkrobot

Robotisering bij schoolboerderij Aeres Farms

Op de schoolboerderij Aeres Farms in Dronten zijn ze ook altijd in ontwikkeling. En hoe mooi is het, dat wij daarin mogen ondersteunen. We hebben onder andere een prachtige machine afgeleverd, namelijk een voeraanschuifrobot, de DeLaval Optiduo. En we mochten een upgrade geven aan de eerder geïnstalleerde melkrobot.

Uniek
De voeraanschuifrobot, verraadt het al met zijn naam dat het voer aanschuift in de stal. Maar er is meer, het unieke aan deze machine is dat het aanschuift maar ook het voer automatisch ververst. Dit is mogelijk door de roterende vijzel.

Automatisch
De robot rijdt geheel automatisch door de stal. Dit doet hij meerdere keren per dag. Zo zorgt het weer voor tevreden koeien en een opgeruimde stal.

Upgrade melkrobot
Dit was ook het moment om de melkrobot, de DeLaval V300, uit te breiden met een Body Conditie camera en een automatische drachtcontrole en tochtdetectie.

Body Conditie Camera (BCS)
Met deze camera kunnen ze de conditie van een koe in de gaten houden. De camera hangt dan boven de koe. Elke keer als een koe wordt gemolken, krijgt deze koe ook een conditiescore. En zo kunnen ze bijsturen wanneer het nodig is.

In combinatie met de RePro module
De camera gecombineerd met de unieke RePro module zorgt ervoor dat er een automatische drachtcontrole en tochtdetectie plaats kan vinden.

Dankzij deze upgrades ontvangen de medewerkers en studenten van Aeres Farms een schat aan informatie over het welzijn van de koe.

Bedrijfstak Agri
Lees meer
Opdrachtgever Aeres Farms
Locatie Dronten
Status Opgeleverd
Jaar 2023
Toegepaste technieken
Voeraanschuifrobot
Melkrobot
Impressie

Bekijk het project

Volgende project 442 appartementen Sluishuis Amsterdam

Bekijk project