Veld 1 in Amersfoort

Voor Hostel Hirundo, een woonvoorziening van het Leger des Heils voor mensen met een verslaving, zijn in anderhalf jaar tijd  alle oude portocabins vervangen door nieuwbouw. Naast hostel Hirundo biedt bouwkavel Veld 1 in Amersfoort plaats aan een parkeergarage, een aantal gemengde woonblokken met appartementen en veertien eengezinswoningen.Alle werkzaamheden op Veld 1 zijn lean uitgevoerd, geen overbodige luxe, onder andere vanwege het hoge bouwtempo waarmee de bouwers werden geconfronteerd. Door steeds de juiste mensen op de juiste plaats te zetten en door op te schalen indien nodig, hebben wij de bouwsnelheid prima kunnen volgen.

Van der Sluis Installatietechniek heeft onder andere de gas-, water- en verwarmingsinstallaties in de verschillende deelprojecten voorzien, evenals het sanitair. In het hostel is gekozen voor mechanische ventilatie, waarbij vervuilde lucht centraal wordt afgezogen. Een aparte mv-box zorgt voor afzuiging boven de keukenblokken, die in een deel van de kamers zijn voorzien. Daarnaast hebben we een centrale ketelruimte ingericht met drie Remeha-ketels, waarmee energiezuinig verwarmd kan worden. Uniek in deze ketelruimte is de Intergas ketel inclusief boiler, die als warmtebron dient voor het warme water.

In de parkeergarage heeft Van der Sluis Installatietechniek onder andere het ventilatiesysteem aangebracht, inclusief alle opnemers en ventilatoren. Daarnaast hebben we een pompput met draingoot gemaakt en een droge blusleiding met hoge druk voorzien.

Kaart« Terug naar het overzicht
 

Gerelateerd project

Nieuw Waterlandplein, Amsterdam

Het nieuwe winkelcentrum heeft een compleet en uitgebreid aanbod van winkels. Daarnaast zijn ruim driehonderd appartementen (koop en huur) in diverse prijscategorieën gerealiseerd. Naast winkels en woningen zijn een wijkcentrum,...


Project gegevens

Soort Woningbouw
Project Veld 1 Amersfoort
Plaats Amersfoort
Bouwjaar 2015-2016
Opdrachtgever Slokker Bouwgroep BV