Parkeergarage Katwolderplein te Zwolle

De Van der Sluis Technische Bedrijven zijn betrokken bij de realisatie van het Katwolderplein in Zwolle.

Voor de te bouwen parkeergarage leveren wij de complete W&E installatie.


De parkeergarage bestaat uit zes bouwlagen (waarvan één ondergronds). Deze parkeergarage zal straks plaats bieden voor circa 730 a 740 auto’s.De parkeergarage wordt voorzien van een bollenplaatvloer, waar zoveel mogelijk installaties zoals de hemel- en vuilwaterafvoer worden ingestort. Daarnaast zullen in deze vloer de voedingen ten behoeve van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie verwerkt worden.


Op de begane grond zal een beheerdersruimte, techniekruimte en sanitair groep worden gecreëerd en worden voorzien van elektrische verwarming.


De parkeerlagen zullen worden voorzien van mechanische ventilatie en CO/LPG-detectie. (luchthoeveelheid ca. 180.000 m3/h.)


De mechanische verwarming wordt gerealiseerd met een WTW unit.


Voor de brandbestrijdingsinstallatie wordt gebruikgemaakt van een lage druk watermistsysteem op elke bouwlaag met uitzondering van de vierde verdieping.


Op de dakconstructie van de garage worden circa 630 zonnepanelen aangebracht, met een jaaropbrengst van circa 125.000 KWh / jaar,


Voor de noodstroominstallatie wordt op de begane grond een noodstroom aggregaat geplaatst met een vermogen van 500 KVA. (Kilo Volt Ampère)


Ook zal de parkeergarage worden voorzien van een “parkeer assistentie systeem” Dit systeem biedt de mogelijkheid om met een camerasensor voertuigen te detecteren, te identificeren en op individueel parkeervakniveau te tellen. Doormiddel van LED indicatoren wordt de status van de parkeerplek weergegeven doormiddel van een kleur van de led indicator. (Bij de kleur groen geldt dat tenminste 1 parkeerplek vrij is, rood betekent dat de parkeerplek bezet is en blauw wordt internationaal aangehouden voor parkeerplekken voor gehandicapten).


 

Kaart« Terug naar het overzicht
 

Gerelateerd project

Nieuw Waterlandplein, Amsterdam

Het nieuwe winkelcentrum heeft een compleet en uitgebreid aanbod van winkels. Daarnaast zijn ruim driehonderd appartementen (koop en huur) in diverse prijscategorieën gerealiseerd. Naast winkels en woningen zijn een wijkcentrum,...


Project gegevens

Soort Woningbouw
Project Parkeergarage Katwolderplein
Plaats Zwolle
Bouwjaar 2016-2017