Brede School Westwijk

De Van der Sluis Technische Bedrijven hebben voor de nieuwbouw van de "Brede School Westwijk" alle werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd.

De Van der Sluis Technische Bedrijven hebben voor de nieuwbouw van de "Brede School Westwijk" alle werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd.

Het nieuwe gebouw huisvest twee scholen, een BSO en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals een muziekschool.

De warmteopwekking voor het totale gebouw wordt verkregen door middel van een VBWW systeem ( Verticale Bodem Warmte Wisselaar ) met een vermogen van +/- 150 kW. Dit vermogen is verdeeld over drie techniekruimten. Per techniekruimte is er een warmtepomp aangebracht en een piekketel.

Het voordeel van het VBWW systeem is dat er in de zomer gebruik gemaakt kan worden van passieve koeling.

Om de balans van het VBWW systeem zo goed mogelijk in stand te houden hebben de Van der Sluis Technische Bedrijven op het dak een Drycooler geplaatst. Door de toevoeging van deze Drycooler wordt het hoogst mogelijke rendement uit de installatie gehaald.

 

Alle lokalen en ruimtes zijn voorzien van een eigen ventilatie unit met WTW en een change over batterij ( koeling en verwarming ), de ventilatie units zijn CO2 gestuurd voor een optimaal binnenklimaat.

In elk lokaal hangt een bediening unit waarmee de temperatuur per lokaal in te stellen is. Tevens wordt via deze unit de zonwering en de verlichting aangestuurd.

 

De hele installatie is op afstand via het GBS systeem ( Priva ) te volgen. Door de toepassing van dit GBS systeem kunnen wij de installatie naar de wens van de gebruiker aanpassen. Daarnaast zijn afwijkingen makkelijker te constateren en storingen worden verholpen.

Kaart« Terug naar het overzicht
 

Gerelateerd project

Nieuw Waterlandplein, Amsterdam

Het nieuwe winkelcentrum heeft een compleet en uitgebreid aanbod van winkels. Daarnaast zijn ruim driehonderd appartementen (koop en huur) in diverse prijscategorieën gerealiseerd. Naast winkels en woningen zijn een wijkcentrum,...


Project gegevens

Soort Woningbouw
Project Brede School Westwijk
Plaats Amstelveen
Bouwjaar 2013- 2014
Opdrachtgever Heddes Bouw & Ontwikkeling BV