Aanleg hoofdleidingen
Riolering
Elektra
Samenwerking Boer en Van Veen B.V.

HBS Kampen

Een pareltje! Zo mogen we het voormalig Hogere Burger School (HBS) in Kampen wel omschrijven. Dit prachtige monumentale pand wordt omgetoverd van schoolgebouw naar een zorgappartementencomplex. Een prachtig en bijzonder project.

Bij dit project is Van der Sluis Utiliteit samen met zusterbedrijf 'Boer en Van Veen' verantwoordelijk voor de aanleg van hoofdleidingen vanaf de technische ruimte naar de appartementen, het riool en de elektra. Dit doen ze in opdracht van hoofdaannemer Salverda.

Er komen 44 appartementen met zorg-op-afroep en 15 zorgappartementen. De kamers krijgen airco en verwarming. En alles is gasloos. Een project dat veel creativiteit en doorzettingsvermogen vraagt. Want het voormalig schoolgebouw is ruim 140 jaar oud en we werken samen met diverse partijen.

Doordat het geen nieuwbouw is, is er een bepaalde moeilijkheidsgraad. Je weet bij dit project nooit precies wat je tegenkomt. De route van a naar b is in een monumentaal pand een uitdaging. Je hebt beperkte ruimte en je kan niet overal langs. Dit vraagt om creativiteit en oplossingsgericht denken en werken.

Bedrijfstak Installatietechniek
Lees meer
Opdrachtgever Salverda
Locatie Kampen
Status in ontwikkeling
Toegepaste technieken
Aanleg hoofdleidingen
Riolering
Elektra
Samenwerking Boer en Van Veen B.V.
Michel Kerkhoven, voorman Van der Sluis Utiliteit
"Als dit project straks klaar is, weet je niet wat je ziet. zo mooi." Michel Kerkhoven, voorman Van der Sluis Utiliteit
Impressie

Bekijk het project

Volgende project 40 energiezuinige woningen ‘Onderdijks’ Kampen

Bekijk project