Hulpconstructie
V-Kolommen
Ligger

De Startbaan 8 Amstelveen

Startbaan 8 is een nieuwbouw appartementencomplex met privé parkeerterrein aan de Startbaan in Amstelveen. Het appartementencomplex wordt ontwikkeld door Wessels Zeist en bestaat uit 140 appartementen in het midden- en hogere segment. Voor dit project hebben wij drie belangrijke constructies ontworpen, gemaakt en gemonteerd:

Hulpconstructie
Voor deze opdracht is er gebruik gemaakt van een tijdelijke hulpconstructie. Speciaal ontworpen om de twee V kolommen en de ligger goed op hun plek te kunnen zetten. Na het storten van de betonvloer wordt de tijdelijke hulpconstructie weer verwijderd.

V-Kolommen
De twee V-kolommen bestaan uit vier delen die samen de kolommen vormen. Deze twee V-Kolommen van 5 ton per stuk zijn onzichtbaar aan elkaar gebout, houden de 12 ton ligger op zijn plek en zijn ontworpen om de belasting van de 10 verdiepingen hoge kopgevel af te dragen.

Ligger
De ligger is een 12 ton stalen constructie die bovenop de V-kolommen rust. Het vormt de basis voor de 10 verdiepingen die daar bovenop komen te rusten. Om deze op zijn plek te hijsen is gebruik gemaakt van een 300 ton kraan. Bekijk hier een timelapsevideo van het plaatsen van deze ligger: 

Bedrijfstak Constructie
Lees meer
Opdrachtgever Wessels Zeist
Locatie Amstelveen
Status Opgeleverd
Jaar 2021
Toegepaste technieken
Hulpconstructie
V-Kolommen
Ligger
Impressie

Bekijk het project

Volgende project 72 Woningen Sneek

Bekijk project