Ventilatiewarmtepomp
Isolatie
Elektra
Sanitair
PV-panelen
Videofoon
Warmteterugwinning

74 Appartementen Zeist

In opdracht van Coen Hagedoorn Bouwgroep wordt er aan de Prinses Margrietlaan te Zeist een complete renovatie van 74 appartementen uitgevoerd. Van binnen en van buiten worden de appartementen in dit complex volledig gerenoveerd met een duurzame insteek. Hierbij levert Van der Sluis Renovatie B.V. een belangrijke bijdrage aan het (duurzame) installatiewerk en de sanitaire installaties.

Warmtepomp
Eén van de belangrijkste elementen voor de verduurzaming van deze appartementen is de nieuwe warmtepomp, een Nilan Compact S. Deze warmtepomp is een compacte alleskunner die de ventilatie, verwarming en het warm tapwater voor deze woningen verzorgt.

Dit systeem bestaat uit een unieke combinatie van een warmtepomp met balansventilatie. Deze ventilatie warmtepomp maakt onder andere gebruik van warmteterugwinning uit de ventilatielucht. Deze warmteterugwinning werkt door middel van een warmtewisseling tussen de warme uitgaande lucht vanuit de vochtige ruimtes (keuken, badkamer en toilet) en de verse binnenkomende lucht. Dit levert een stevige energiebesparing op doordat de verse lucht veel minder verwarmt hoeft te worden door andere energiebronnen. Daarnaast heeft de ventilatie warmtepomp een mogelijkheid om de luchttemperatuur in de zomer te verlagen.

De Nilan, in combinatie met triple glas en zeer goede isolatie, is zo efficiënt dat alle radiatoren overbodig zijn. Ook maakt dit systeem gebruik van een digitaal bedieningspaneel waarmee de ventilatie en temperatuur in de woning gemakkelijk kan worden geregeld. Maar het meest interessante aan dit systeem is de compacte vormfactor. Deze complete ventilatiewarmtepomp bevat diverse functies, maar neemt slechts 60x60x225cm aan ruimte in. Een zeer handige oplossing voor projecten waarbij ruimte beperkt is.

 

Elektra & Sanitair
Een ander belangrijk onderdeel van de totaal installatie, die tegenwoordig niet meer weg te denken is bij duurzame installaties, zijn de PV-panelen die de elektrotechnische installatie ondersteunen in hun energiebehoefte. Hiervoor wordt het volledige dak benut voor de plaatsing van deze PV-panelen. Daarnaast is er het nodige aan elektrische installaties vervangen om ook dit weer bij de tijd te brengen.

De badkamers, toiletten en keukens worden ingrijpend gerenoveerd. De waterleidingen en de standleidingen worden vervangen.  Ook aan de veiligheid van de bewoners is gedacht door het plaatsen van een compleet videofoonsysteem met buitencamera.

Bedrijfstak Installatietechniek
Lees meer
Opdrachtgever Coen Hagedoorn Bouwgroep
Locatie Zeist
Status Opgeleverd
Jaar 2020
Toegepaste technieken
Ventilatiewarmtepomp
Isolatie
Elektra
Sanitair
PV-panelen
Videofoon
Warmteterugwinning
Impressie

Bekijk het project

Volgende project 140 appartementen Emmeloord

Bekijk project