renovatie monumentaal pand koestraat Zwolle
Staalwerk
Binnenriolering
Water
Verwarming
Ventilatie- en luchtbehandeling
Elektra
Videofoon en domotica

25 zorgappartementen Koestraat Zwolle

Bijzonder en uniek, dat was het project aan de Koestraat in Zwolle. In de bruisende binnenstad zijn 3 monumentale panden getransformeerd naar 25 zorgappartementen.

Onze bv's Van der Sluis Utiliteit, Van der Sluis Constructie en Boer en Van Veen hadden de handen ineen geslagen voor dit unieke renovatieproject. Een mooi voorbeeld van onze kracht; de onderlinge samenwerking van onze verschillende expertises.

Constructie
Van der Sluis Constructie heeft het benodigde staalwerk geleverd. Dit bestond uit een ondersteuningsconstructie voor een glaskap waar ook de loopbruggen aan hangen, dit zorgt voor de verbinding tussen de appartementen. Ook hebben wij het staalwerk verzorgd voor de liftconstructie, het staalwerk om de vloer te verhogen en het staalwerk om de dakkap te versterken.

Installaties

Binnenriolering
De binnenriolering is volledig gerenoveerd. Hiervoor is een gescheiden systeem voor afvalwater en hemelwater toegepast.

Waterinstallaties
Vanaf de wateraansluiting van het waterleidingsbedrijf is een koudwater transportleiding gemonteerd naar de appartementen, de gezamenlijke ruimtes en de technische ruimtes waar de cv-ketels gemonteerd zijn.

Verwarming
Voor de distributie van warmte zijn opwekkingsinstallaties toegepast. Deze bestaat uit twee onderdelen: twee cv-ketels en één lucht/water warmtepompinstallatie. De aanvoertemperatuur van de warmtepomp is maximaal 60°c, de warmtepomp zal wanneer nodig naverwarmd worden door de cv-ketels. Op jaarbasis bespaart deze installatie 55% aan gas.

De koude opwekking wordt ook verzorgd door de lucht/water warmtepompinstallatie. Voor de warmteafgifte in appartementen zijn ventilatorconvectoren geplaatst. Per appartement twee of drie convectoren waardoor het ook mogelijk is om de appartementen te koelen op warme zomerdagen.  

Ventilatie- en luchtbehandeling
Om de zorgappartementen van schone lucht te voorzien is er een WTW-ventilatiesysteem geplaatst. Hiervoor zijn een 2-tal luchtbehandelingskasten opgesteld op de 2e verdieping en in de kelder. De luchtbehandelingskasten beschikken over een enthalpiewisselaar en een naverwarmingsbatterij. Een enthalpiewisselaar zorgt voor zowel warmteterugwinning als voor vochtterugwinning. Dit zorgt voor een optimaal binnenklimaat in de appartementen.

Elektra
Alle E-installaties bij dit renovatieproject zijn door ons verzorgd. Naast de nieuwe nutsinvoer is er een hoofdverdeelkast geplaatst. Vanuit deze verdeelkast worden onderverdeelkasten gevoed waar alle elektra van de appartementen en algemene ruimtes gevoed worden.

Videofoon en domotica
Bij de entree van de appartementen is een intercombuitenpost geplaatst, voorzien van videoscherm. Vanuit het appartement kunnen de bewoners deze zelf bedienen. Dankzij domoticasystemen is het mogelijk om zorg op afstand te bieden zoals deuren die automatisch opengaan voor de bewoners.

Bedrijfstak Constructie Installatietechniek
Lees meer
Opdrachtgever Salverda
Locatie Zwolle
Status Opgeleverd
Toegepaste technieken
Staalwerk
Binnenriolering
Water
Verwarming
Ventilatie- en luchtbehandeling
Elektra
Videofoon en domotica
Pascal Kemerink, Projectleider Van der Sluis Utiliteit
"We halen onze kracht uit de samenwerking van de verschillende bv's binnen Van der Sluis. Een toegevoegde waarde voor onze opdrachtgever" Pascal Kemerink, Projectleider Van der Sluis Utiliteit
Impressie

Bekijk het project

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Onze bedrijfsleider Gerard Valkenburg vertelt je er graag meer over.

Gerard

Volgende project HBS Kampen

Bekijk project