Warmtepompen
Warmte terugwin installatie (WTW)
E-Installaties
Videofoon
PV-panelen

140 appartementen Emmeloord

In opdracht van Talen vastgoed is Van der Sluis Renovatie betrokken bij de renovatie van 140 appartementen, eigendom van Mercatus, in de flats Verlehorst, Old Putten Nijenbeek, Hulkesteijn, Nijenbeek,aan de Urkerweg in Emmeloord. Bij deze renovatie zijn wij verantwoordelijk voor de E+W installatie. Deze flats worden uiteindelijk allemaal all-electric opgeleverd.

Werkzaamheden
In de appartementen zijn de oude gas-ketels door ons vervangen voor nieuwe warmtepompen van Nibe voor een duurzame warmwatervoorziening. Op het dak zijn Collectieve thermische ww-collectoren aangebracht.

Op het dak zijn pv- panelen geplaatst die zorgen voor de benodigde duurzame energie. Daarnaast zijn de leidingen, kabels en groepenkasten in de appartementen vernieuwd. Hierbij zijn nieuwe groepen toegevoegd voor de wasmachine en elektrische kookplaat. Ook is er een nieuw videofooninstallatie geïnstalleerd, onder andere voor de veiligheid van de bewoners.

Voor de ventilatie is in elk appartement een warmteterugwinning (WTW) installatie geplaatst. Deze installatie maakt gebruik van warmtewisseling waarbij de warmte van de uitgaande lucht gebruikt wordt om de koelere binnenkomende lucht te verwarmen. Hierdoor wordt er minder energie gebruikt voor het opwarmen van deze lucht. Hiervoor zijn ook de benodigde ventilatiekanalen aangelegd om ventilatie in alle kamers te verzorgen.

De werkzaamheden worden per blok uitgevoerd. Eerst is de flat Verlehorst gerenoveerd, welke inmiddels gereed is. Daarna zal er verder gewerkt worden aan Old Putten, Nijenbeek en Hulkesteijn. Bekijk hieronder de foto’s van de resultaten in de Verlehorst flat.

Bedrijfstak Installatietechniek
Lees meer
Opdrachtgever Talen vastgoed
Locatie Emmeloord
Status Opgeleverd
Toegepaste technieken
Warmtepompen
Warmte terugwin installatie (WTW)
E-Installaties
Videofoon
PV-panelen
Impressie

Bekijk het project

Geen oudere projecten Ga terug naar het overzicht

Terug naar overzicht