Historie

Historie

“Doe het werk goed, binnen de gestelde levertijd en gebruik goed materiaal.”

Met deze no-nonsense filosofie startte L.M. van der Sluis in 1934 een wagenmakerij in Genemuiden. Het was crisistijd, maar toch groeide het bedrijf gestaag uit tot een volwaardig metaalconstructiebedrijf. Hoe? Door consequent vast te houden aan zijn filosofie. Toen L.M. van der Sluis zich in 1973 uit het bedrijf terugtrok, kon hij met tevredenheid terugkijken op een geslaagde en arbeidzame periode.

Maar hiermee was de geschiedenis van het familiebedrijf nog niet ten einde. De broers Cees en Henk van der Sluis namen het stokje van hun vader over. Zij zetten het bedrijf voort onder dezelfde naam en voegden daar nieuwe bedrijfstakken aan toe. Loodgieterswerk, verwarming, landbouwmachines en metaalconstructies; de gebroeders Van der Sluis voelden zich op vele werkterreinen thuis. Het brede pakket aan werkzaamheden maakte het echter wel noodzakelijk om het bedrijf opnieuw in te richten en zo ontstond in 1977 L.M. van der Sluis Holding B.V. met werkmaatschappijen voor de vier bedrijfstakken. Toen de onderneming zich ook ging bezighouden met electra, werd hier nog een vijfde werkmaatschappij aan toegevoegd. 

Tegenwoordig kennen we de oude onderneming als Van der Sluis Technische Bedrijven en heeft ook de derde generatie zijn entree gemaakt in het familiebedrijf. René van der Sluis maakt sinds 1996 deel uit van de Directie van L.M. van der Sluis Holding B.V., waarmee het bedrijf de pijlers voor een slagvaardige, solide en toekomstgerichte onderneming stevig verankert.

L.M. van der Sluis Holding en haar werkmaatschappijen zijn nog altijd gevestigd aan de Kamperzeedijk in Genemuiden. Van hieruit wordt het hele werkgebied boven de Nederlandse rivieren snel en vakkundig bediend. De L.M. van der Sluis Technische Bedrijven bieden dagelijks werk aan ongeveer vijfhonderd mensen.

Meer Over ons