Laatste groepen gestart met training Vakmanschap CO

Vrijdag 12 maart 2021

Bij Van der Sluis Technische Bedrijven zijn vorige week de laatste groepen ‘installatiemonteurs’ gestart met de training ‘Vakmanschap koolmonoxide preventie’ of ook wel Vakmanschap CO genoemd. Persoonlijke vakbekwaamheid van de monteurs voor het installeren en onderhouden van gasverbrandingsinstallaties. De training van de laatste twee groepen werden door opleider IW gegeven op hun nieuwe locatie in Genemuiden. 

Veilig en onbezorgd wonen, dat wil en gun je iedereen. Van der Sluis Technische Bedrijven draagt daar graag aan bij door de woningen te voorzien en onderhouden van betrouwbare en veilige installaties door vakbekwame mensen. ‘Wij willen een veilig thuis voor onze klanten, dat is het belangrijkste. Installaties in een woning moeten veilig zijn, dat vraagt om vakbekwaamheid van onze monteurs. We zorgen er daarom voor dat zij beschikken over vakdiploma’s en wettelijk verplichte certificaten zodat de monteurs de juiste kennis in huis hebben om de werkzaamheden goed uit te voeren. Het was daarom voor ons ook vanzelfsprekend dat zij zo snel mogelijk deelnamen aan de training Vakmanschap CO. Het is fantastisch dat al onze monteurs van Renovatie, Utiliteit, Beheer & Onderhoud en Boer & Van Veen oftewel een groep van circa 145 vakmensen binnenkort beschikt over het Bewijs van Vakmanschap voor gasverbrandingsinstallaties. De monteurs zijn hiermee ruim op tijd gekwalificeerd en dat is een mooie prestatie.’ aldus Ben Leusink, Technisch directeur bij Van der Sluis Technische Bedrijven.

Vanaf 1 oktober 2020 is de regeling ingegaan dat installatiemonteurs moeten beschikken over het Bewijs van Vakmanschap voor het uitvoeren van werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties met een overgangstermijn van circa 1,5 jaar.