W - Installaties

Van der Sluis adviseert, ontwerpt en installeert W-installaties op het gebied van gas, water, luchtbehandeling, riolering en sanitair. We zijn gespecialiseerd in W-installaties en zijn vooral actief in de woning- en utiliteitsbouw. Van waterleiding tot complete rioleringssystemen en alles wat daar tussenin ligt, is Van der Sluis juiste partner voor ontwerp, uitvoering en onderhoud. Van woningen en appartementencomplexen tot scholen, bejaardencentra en van kantoren tot kerken. Ons werkterrein is breed en complexe installaties vormen voor ons een interessante uitdaging.

Omdat diverse onderdelen op de prefab-afdeling al zo ver mogelijk worden opgebouwd, kan de plaatsing op de bouwplaats aanzienlijk worden bekort. Ook weersinvloeden worden hierdoor zoveel mogelijk uitgesloten.

Van der Sluis is niet alleen een goede partner in nieuwbouw. Ook vervanging van oude leidingsstelsels, installaties en sanitaire voorzieningen behoort tot het werkgebied.

Meer W - InstallatiesKlimaatbeheersing

Comfortabel wonen of werken vraagt om een aangenaam klimaat binnen de vier muren van woning of kantoor. Hiervoor wordt vaak de Engelse afkorting HVAC gebruikt. Dit staat voor heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en airconditioning (airconditioning of koeling). Voor deze drie deelgebieden van huiscomfort heeft Van der Sluis Beheer & Onderhoud alles in huis:

  • Verwarming: (complete) verwarming installaties, stadsverwarming, radiatoren en convectoren, zonneboilersystemen, warmtepompsystemen, warmtewisselaars en zonnecollectoren.
  • Ventilatie: Luchtbehandelinginstallaties, mechanische ventilatie en meet- en regeltechniek.
  • Airconditioning: Klimaatbeheersing, airconditioning en koelinstallaties.


Verwarming

Het verwarmen van ruimten met behulp van water en lucht. Dat is waar het om gaat bij Van der Sluis, de medewerkers weten alles over klimaatbeheersing, airconditioning, luchtbehandeling en de afvoer van verbrandingsgassen. Traditionele systemen, maar ook milieubewuste varianten die zijn gebaseerd op zonne-energie, warmtepompen en aardwarmte kennen voor Van der Sluis geen geheimen.

Van der Sluis adviseert, ontwerpt en installeert installaties op het gebied van gas, centrale verwarming, koeling en luchtbehandeling in woningbouw en utiliteitsbouw. Dit geldt zowel voor kleine tot zeer grote, geavanceerde installaties in zowel de nieuwbouw als de renovatie. Dat daarbij ook het onderhoud en inspectie van deze installaties hoort, spreekt wat Van der Sluis betreft voor zich.


Sanitair

Water. Het lijkt zoiets eenvoudigs, maar tussen het moment dat het water uit de hemel valt en door de riolering weer verdwijnt, zitten vele momenten waarop de installateurs en loodgieters van Van der Sluis Technische Bedrijven behulpzaam kunnen zijn. Zij weten immers alles van afvoer van regenwater, grijs water of zwart water via hemelwaterafvoersystemen, grijswatersystemen of rioolwaterinstallaties.Binnen huis, bedrijf of sportaccommodatie zorgen zij onder meer voor schoon drinkwater, duurzaam watergebruik, douche installaties en legionellapreventie.

In het Versan Adviescentrum is bovendien een compleet pakket aan sanitair te vinden. Een greep uit het aanbod: baden, badmeubelen, douchecabines, douchebakken, douchegarnituren, doucheafscheidingen, wastafels, kranen, bidets, closets, urinoirs en accessoires.

Gerelateerde projecten

Kanaleneiland, Utrecht

Nieuwbouw van blok A van het project Kanaleneiland in Utrecht. Blok A, met de naam Amundsen, bestaat uit een parkeerkelder met 115 gevarieerde appartementen en een kinderdagverblijf. De 115 koopappartementen zijn verdeeld over twee torens van vier en elf woonlagen. De woonoppervlaktes variëren van 47 tot 120  vierkante meter.

Meer lezen

De Slaag, Maurik

Nieuwbouw van 75 woningen voor starters, gezinnen en senioren en 30 appartementen voor starters en senioren. Het project is uitgewerkt in BIM en dankzij de Lean- planning kan snel gewerkt worden.

Meer lezen

Stinzenhof, Twello

In opdracht van Aannemingsbedrijf Draisma B.V. zijn in Twello 26 luxe appartementen gerealiseerd. De appartementen zijn verdeeld over drie geschakelde gebouwen die bestaan uit twee of drie woonlagen. Hierdoor heeft het gebouw aan alle kanten een ander aangezicht. Het hart van het gebouw wordt gevormd door de sfeervolle binnentuin en de grote gemeenschappelijke woonkamer.

Meer lezen

Nieuw Waterlandplein, Amsterdam

Het nieuwe winkelcentrum heeft een compleet en uitgebreid aanbod van winkels. Daarnaast zijn ruim driehonderd appartementen (koop en huur) in diverse prijscategorieën gerealiseerd. Naast winkels en woningen zijn een wijkcentrum, een bibliotheek, een gezondheidscentrum en casco horecapaviljoen gerealiseerd evenals een stallingsgarage onder het appartementengebouw.

Meer lezen

Sluftervallei, De Cocksdorp

Nieuwbouw van 65 recreatiewoningen, variërend van 4- tot 24- persoonswoningen op het park Landal Sluftervallei op Texel. Het terrein is in november 2012 bouwrijp opgeleverd door Landal GreenParks waarna gestart is met de aanleg van de ondergrondse infrastructuur en bouwwegen.

Meer lezen

Golf- en villaresort Harderwold, Harderwijk

Golf- en Villaresort Harderwold ligt op een unieke locatie in Flevoland. Een bijzonder project op slechts enkele minuten varen van het Veluwemeer. De realisatie van dit project verloopt in fasen. Fase 1, met uitsluitend direct aan het water gelegen kavels, is 4 jaar geleden gestart. Hiervan is ruim 70 procent verkocht en bebouwd. Het gaat om bouwkavels, casco villa’s of villa’s naar eigen ontwerp. Voor de fasen 2 en 3 is de bekende architect Jan des Bouvrie aangetrokken.

Meer lezen

Lange Streeken II, Peize

In het plan Lange Streeken II te Peize worden door Van Dijk Bouw 28 energiezuinige 2-onder-1-kap woningen ontwikkeld. Van de 28 woningen worden 18 woningen met een EPC van 0,0 (zeer energiezuinig) uitgevoerd en 10 met een EPC van 0,6 (energiezuinig). De woningen worden onder architectuur ontworpen en bestaan uit een bouwlaag met kap of twee bouwlagen met een kap. Begin 2013 is gestart met de eerste woningen in dit project.

Meer lezen

109 appartementen 't Zand, Utrecht

Recent hebben wij voor het project 't Zand in Utrecht de W - installaties mogen verzorgen. Een nieuwbouwproject van 109 huurappartementen, bestaande uit verschillende niveaus, die variëren van 3, 5 en 7 bouwlagen.Het gebouw heeft een afgesloten binnenterrein waar ongeveer 50 parkeerplaatsen zijn gerealiseerd.De appartementen op de begane grond hebben hun ingang aan de straatzijde. De overige woningen hebben hun entree via galerijen aan het middengebied. .De begane grond bestaat verder uit een gedeelte met bergingsclusters. Het gebouw heeft een drietal algemene ruimtes, waar zich een trappenhuis en een lift in bevindt.Dit project is opgebouwd in BIM (Bouwwerk Informatie Model). Dit betekent dat wij samen met de verschillende partijen in hetzelfde digitale model werken. Met dit systeem maken we één op één gebruik van dezelfde, altijd actuele, gegevens. Met als resultaat minder faalkosten, verlaging van de bouwkosten en versnelling van de bouwtijd

Meer lezen

Brede School Westwijk

De Van der Sluis Technische Bedrijven hebben voor de nieuwbouw van de "Brede School Westwijk" alle werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd.

Meer lezen

"Urban Studio's" Amsterdam

Op een unieke binnenstedelijke locatie tussen de Prins Hendrikkade, het Waterlooplein en het Centraal Station van Amsterdam wordt het project “The Double” gerealiseerd. In de twee gebouwen die elkaar spiegelen komen in totaal 45 appartementen waarvan 22 woningen bestaan uit 1 villa, 4 penthouses en 17 Urban Studio’s

Meer lezen

16 woningen renovatie Heerenveen

16 Woningen in Heerenveen die worden gerenoveerd volgens de uitgangspunten van passief bouwen.

Meer lezen

Centrumplan Fase 1, Waddinxveen

Het totale project omvat huur- en koopwoningen met winkels en voorzieningen. De eerste fase van het nieuwe centrum meet ongeveer 19.000 vierkante meter. Onder de winkels komt een ruim bemeten parkeergarage. In Het Nieuwe Centrum worden ook 260 woningen gebouwd, bestaande uit appartementen, stadswoningen en luxe herenhuizen.

Meer lezen

25 appartementen "Marktwand" te Epe

Op een strategische plek in het populaire dorp Epe, is Winkelcentrum De Marktwand gebouwd. Dit is het nieuwe winkelhart van Epe. De Marktwand is een bronpunt van het winkelcentrum in Epe en is mede door de parkeergarage, het logische startpunt van een winkelbezoek aan Epe. In De Marktwand zijn veertien nieuwe winkelunits met oppervlaktes variërend tussen 50m2 tot 400m2 gerealiseerd. Het nieuwe winkelgebied creëert een aantrekkelijke winkelroute met een knusse dorpse architectuur die tegelijkertijd conform de eisen van de moderne tijd is.Op de begane grond zijn de winkelruimten gevestigd. Op de eerste en tweede verdieping vindt u 25 comfortabele appartementen. Wij hebben in de appartementen en de parkeergarage het loodgieterswerk, de verwarmings- en sprinklerinstallaties en de mechanische ventilatie verzorgd.

Meer lezen

Renovatie 154 appartementen Amsterdam

Bij de renovatie van de 154 appartementen aan de Boelelaan in Amsterdam-Zuid verzorgt Van der Sluis Technische Bedrijven alle installatietechnische werkzaamheden. Door de collectieve CV-ketels te vervangen door individuele CV-ketels wordt het energielabel verbeterd. De appartementen worden voorzien van luxe keukens met inbouwapparatuur en sanitair met wandclosetten, douchewanden en thermostatische kranen. Ook worden in de badkamers decorradiatoren geplaatst.\r\nAlle woningen krijgen nieuwe elektrabedradingen en nieuw schakelmateriaal, alsmede nieuwe groepenkasten en PTT/CAI-aansluitingen. Tevens krijgen bewoners een videofoon. De inbouwapparatuur, zoals de droger en de oven, worden voorzien van aparte groepen. Ook vervangen wij alle oude gietijzeren rioleringen door nieuwe rioleringen en krijgt iedere woning een individueel geregeld ventilatiesysteem. Om de woningen verder te verfraaien, worden alle leidingen van de centrale verwarming, alsook de gas- en waterleidingen, netjes weggewerkt in de vloer en wanden.

Meer lezen

Renovatie 154 appartementen Amsterdam

Bij de renovatie van de 154 appartementen aan de Boelelaan in Amsterdam-Zuid verzorgt Van der Sluis Technische Bedrijven alle installatietechnische werkzaamheden. Door de collectieve CV-ketels te vervangen door individuele CV-ketels wordt het energielabel verbeterd. De appartementen worden voorzien van luxe keukens met inbouwapparatuur en sanitair met wandclosetten, douchewanden en thermostatische kranen. Ook worden in de badkamers decorradiatoren geplaatst.\r\nAlle woningen krijgen nieuwe elektrabedradingen en nieuw schakelmateriaal, alsmede nieuwe groepenkasten en PTT/CAI-aansluitingen. Tevens krijgen bewoners een videofoon. De inbouwapparatuur, zoals de droger en de oven, worden voorzien van aparte groepen. Ook vervangen wij alle oude gietijzeren rioleringen door nieuwe rioleringen en krijgt iedere woning een individueel geregeld ventilatiesysteem. Om de woningen verder te verfraaien, worden alle leidingen van de centrale verwarming, alsook de gas- en waterleidingen, netjes weggewerkt in de vloer en wanden.

Meer lezen

180 appartementen groot onderhoud Culemborg

Wij hebben in Culemborg onze bijdrage geleverd aan de renovatie van 180 appartementen. Zo hebben wij in alle badkamers, toiletten en keukens nieuwe elektra aangebracht, alsmede nieuwe voorzieningen voor koud en warm water.Ook hebben wij ketels vervangen die ouder waren dan 15 jaar.Om de luchtkwaliteit te verbeteren zijn dakventilatoren geplaatst en wordt er een co2-meting gedaan, waarbij indien nodig, de lucht wordt ververst. Ieder appartement is voorzien van een videofoon-installatie en hebben alle bewoners bij hun voordeur LED-verlichting gekregen. Voor aanvang van dit project is door alle partijen een lean-planning opgesteld.

Meer lezen

Ketelhuis Kampen

In het ketelhuis van appartementencomplex "de Scheerling" in Kampen, heeft Van der Sluis Technische BEdrijven de indirect gestookte warmwaterboiler vervangen door een direct gestookte warmwaterbereider. Tevens is de oude regeltechniek vervangen door nieuwe regeltechniek en kunnen wij, middels een UMTS modem, de installatie op afstand monitoren.

Meer lezen

19 nultredenwoningen

In opdracht van Schutte Bouw hebben wij de complete installaties geïnstalleerd van 19 nultredenwoningen, die geschikt zijn voor senioren. Alle voorzieningen zijn op de begane grond aanwezig zoals keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamer. Dit project is in twee fasen, van elk 13 weken gerealiseerd.

Meer lezen

Ijdock, Amsterdam

IJDock Amsterdam is een compleet nieuw wooneiland met 56 luxueuze \r\nappartementen, die alles bieden wat je van exclusief wonen mag \r\nverwachten: fenomenale uitzichten over het water, royale woonruimten en \r\nde meest veelzijdige leefindelingen. Harmonieus verenigd met kwalitatief\r\n hoogwaardige materialen.

Meer lezen

Renovatie 372 woningen Arnhem

In Arnhem levert Vander Sluis Technische bedrijven zijn bijdrage aan de renovatie van in totaal 372 woningen (verdeeld over 16 portiekflats) waarbij deze woningen worden geüpgraded naar energielabel A.De zestien flats bevatten elk vier bouwlagen met drie verschillende type woningen waarbij onder andere de gaskachels worden vervangen door van centrale verwarming.\r\nHet vervangen van de gaskachels door centrale verwarming in de appartementen aan de Gelderse Rooslaan in Arnhem is een omvangrijke operatie, te meer omdat alle bewoners boven elkaar op dezelfde dag thuis moeten zijn.\r\nHet project is ingrijpend qua tempo en daarom wordt alles in de werkplaats geprefabriceerd en alle koppelingen, beugels en pluggen in een doosje gepakketteerd per woning. Omdat er geen nieuwe cementvloeren werden gestort, konden we geen kunststof slangen gebruiken. Gelukkig beschikken wij als totaalinstallateur over een afdeling die helemaal gespecialiseerd is in renovatiewerk en kunnen onze monteurs ook het dunwandige leidingwerk verwerken.\r\nMet de toepassing van Lean, BIM en Ketenintegratie probeert proberen de opdrachtgevers en co-makers de integrale kosten zo laag mogelijk te houden.\r\nBehalve centrale verwarming en mechanische ventilatie krijgen de flats ook nieuwe kozijnen en zowel dak-, vloer- als gevel- en plafondisolatie in de trappenhuizen. Dat laatste is niet alleen bedoeld voor de warmte, maar ook voor het beperken van geluidshinder, door de enorme nagalmtijd. Tevens worden de flats voorzien van zonnepanelen, zodoende wordt energielabel A verkregen\r\n 

Meer lezen

De Karavaan Maarssenbroek

Wij hebben de installaties verzorgt van  61 sociale huurappartementen en 9 grondgebonden koopwoningen op het terrein van de voormalige basisschool De Karavaan in de bestaande wijk Kamelenspoor in Maarssenbroek. De sociale huurappartementen worden na oplevering verhuurd door Portaal.De negen koopwoningen zijn energiezuinig (vergelijkbaar met energielabel A++). De woningen liggen aan het water en hebben een afmeting van 5,40 x 10,20 meter. Lekker veel ruimte dus op alle verdiepingen. Bovendien geven de betonnen plantenbakken aan de voorzijde de woningen een sfeervolle uitstraling. En ieder koper kan met diverse optiemogelijkheden zijn woning helemaal eigen maken.

Meer lezen

Tulpenburg Amstelveen

Wij hebben de installaties verzorgt van 47 ruime en luxe eengezinswoningen Tulpenburg in Amstelveen. Het project bestaat uit verschillende woningtypen. Alle 47 herenhuizen zijn royaal uitgerust met vijf slaapkamers, een complete keuken, vloerverwarming en luxe sanitair.Tot medio 2013 was op de locatie Tulpenburg het Amstelveen College gevestigd.Duurzaamheidsaspecten\r\nEPC O,6Schil Rc 5,0, slimme ketel en mv box, eindwoningen douchewtw

Meer lezen

De Factorij Almere

Wij hebben de installaties verzorgt van De Factorij in Almere Buiten, een complex met 37 appartementen voor senioren op locatie 3KNS Indische Buurt. Het gebied grenst aan de spoorlijn Almere Buiten - Lelystad, de Buitenring, Stadspark de Evenaar en de Soerabajastraat.De 37 appartementen zijn bestemd voor senioren (55+-ers): 27 appartementen met een oppervlak van minimaal 70 m² gbo en 10 appartementen met een oppervlak van minimaal 80 m² gbo.De D&B-opdracht omvat een complex met 37 huurappartementen in het sociale segment, inclusief algemene en ondersteunende ruimten, alsmede nutsvoorzieningen, voorzieningen voor goed beheer, parkeervoorzieningen en de inrichting van buitenruimten en dergelijke. Vanwege het segment waarin de huurappartementen zijn gerealiseerd, is de kwaliteit van de woningen duurzaam maar sober en doelmatig.Voor het project heeft Trebbe een meerjarenonderhoudsplan (mjop) voor 20 jaar opgesteld.De 37 nieuwe appartementen zijn gebouwd volgens het Design & Build-principe. Trebbe is daarbij verantwoordelijk voor de esthetica, het ontwerp van de constructie en voor de uitvoering. Als eindverantwoordelijke stuurt Trebbe alle betrokken partijen aan, zoals architecten en constructeurs. Bij Design & Build is één enkele partij verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van een project. De ontwikkelaar heeft één aanspreekpunt en sluit één contract af met een uitvoerende partij (bouworganisatie). Door het afstemmen van het ontwerp op de uitvoering is de uitvoerende partij in staat fouten te minimaliseren en de bouwkosten laag te houden.\r\n \r\nDuurzaamheidsaspecten\r\nEen EPC-waarde van 0,6 door toepassing van het adagium: optimalisatie van de bouwkundige schil en beperking van ingewikkelde installaties. Het gebouw krijgt daarom een goed geïsoleerde bouwkundige schil en begrijpbare en degelijke installatietechnische voorzieningen.\r\n 

Meer lezen

Heuvelpark II Dronten

Wij hebben de installaties verzorgt van 15 koopappartementen Het Heuvelpark III in Dronten. Het woongebouw is de derde ontwikkeling aan De Dukdalf. Over Het Heuvelpark IIIHet kleinschalige gebouw bestaat uit drie lagen van vier appartementen. Op de bovenste verdieping komen twee appartementen en een penthouse. De appartementen zijn luxe afgewerkt met onder meer een inbouwkeuken en sanitair. Verder hebben de woningen vloerverwarming, zwevende dekvloeren, een intercom videofooninstallatie en een parkeerplaats in het souterrain. Hier kan direct de lift naar het appartement genomen worden.

Meer lezen

MorschHove Leiden

Wij hebben de installties verzorgt van 10 woningen in Leiden

Meer lezen

Diverse projecten in Lent

In opdracht van bijvoorbeeld Trebbe B.V. hebben de Van der Sluis Technisch Bedrijven de laatste jaren alle installaties gerealiseerd van diverse projecten. Onder andere: Nieuw-Lent II, Homerun Lent XL en L'ENTrée Lent.

Meer lezen

Renovatie 180 appartementen Culemborg

Wij hebben in Culemborg onze bijdrage geleverd aan de renovatie van 180 appartementen. Zo hebben wij in alle badkamers, toiletten en keukens nieuwe elektra aangebracht, alsmede nieuwe voorzieningen voor koud en warm water.Ook hebben wij ketels vervangen die ouder waren dan 15 jaar.Om de luchtkwaliteit te verbeteren zijn dakventilatoren geplaatst en wordt er een co2-meting gedaan, waarbij indien nodig, de lucht wordt ververst. Ieder appartement is voorzien van een videofoon-installatie en hebben alle bewoners bij hun voordeur LED-verlichting gekregen. Vooraanvang van dit project is door alle partijen een lean-planning opgesteld.

Meer lezen

Rokin Amsterdam

De Van der Sluis Technische Bedrijven heeft de opdracht voor de nieuwbouw van twee winkels op het Rokin te Amsterdam. De casco werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties behoren tot de opdracht

Meer lezen

Kraanbolwerk te Zwolle

Recent zijn wij gestart op het project Kraanbolwerk in Zwolle.Dit nieuwbouwproject aan de rand van de binnenstad, bestaat in totaal uit 100 appartementen en 50 stadwoningen met een parkeergarage. Het nieuwbouwproject zal in drie fasen worden ontwikkeld. De eerste fase bestaat uit de deelprojecten “De Stelling” en “De Kraan”. Voor “De Stelling” (28 luxe appartementen in zes woonlagen) verzorgt Van der Sluis Technische Bedrijven alle technische installaties: het loodgieterswerk, de mechanische ventilatie, de (vloer)verwarming en alle elektrotechnische installaties

Meer lezen

Prinsenpoort Zwolle

Wij realiseren alle technische installaties van de nieuwbouwwoningen van het project "Prinsenpoort in Zwolle.

Meer lezen

De Witte Raaf, Noordwijk

Wij realiseren alle technische installaties voor de nieuwbouw van 31 recreatiewoningen in Noordwijk.

Meer lezen

7 woningen Den Ham

In Den Ham, is Van der Sluis Technische Bedrijven betrokken bij de renovatie van 7 woningen.Deze woningen worden aangepast volgens de uitgangspunten van passief bouwen (nieuwe geïsoleerde gevels en daken, PV-panelen, WarmteTerugWin-systeem, HR combiketels).

Meer lezen

Veld 1 in Amersfoort

Voor Hostel Hirundo, een woonvoorziening van het Leger des Heils voor mensen met een verslaving, zijn in anderhalf jaar tijd  alle oude portocabins vervangen door nieuwbouw. Naast hostel Hirundo biedt bouwkavel Veld 1 in Amersfoort plaats aan een parkeergarage, een aantal gemengde woonblokken met appartementen en veertien eengezinswoningen.

Meer lezen

Parkeergarage Katwolderplein te Zwolle

De Van der Sluis Technische Bedrijven zijn betrokken bij de realisatie van het Katwolderplein in Zwolle.Voor de te bouwen parkeergarage leveren wij de complete W&E installatie.De parkeergarage bestaat uit zes bouwlagen (waarvan één ondergronds). Deze parkeergarage zal straks plaats bieden voor circa 730 a 740 auto’s.

Meer lezen

Uitbreiding van International School of Amsterdam

De Van der Sluis Technische Bedrijven heeft voor de nieuwbouw uitbreiding van International School of Amsterdam te Amstelveen de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties gerealiseerd.De warmteopwekking voor de uitbreiding van de school wordt verkregen door middel van een warmtepomp met een WKO systeem. Het voordeel van het WKO systeem is dat er in de zomer gebruik gemaakt kan worden van passieve koeling.Het hele gebouw is voor zien van een laag temperatuur vloerverwarming waar ook passief mee gekoeld wordt.Alle lokalen en ruimtes worden geventileerd met 2 collectieve luchtbehandelingsinstallaties die zijn voorzien van warmte terugwinning door middel van een warmtewiel. Tevens zijn er WKO batterijen in de luchtbehandeling op genomen om de bodem balans op orde te houden. De hele installatie is op afstand via het GBS-systeem (Priva) te volgen. Door de toepassing van dit GBS-systeem kunnen wij de installatie naar de wens van de gebruiker aanpassen. Daarnaast zijn afwijkingen makkelijker te constateren en storingen makkelijker worden verholpen.

Meer lezen

Winkelcentrum Hanzewijk te Kampen

Voor het project Winkelcentrum Hanzewijk te Kampen fabriceert en monteert Metaalsluis de staalconstructies, hekwerken en trappen. De installatiebedrijven die onder Van der Sluis Technische Bedrijven vallen, verzorgen hier alle technische installaties.Een sterke en betrouwbare partner voor elk integraal en duurzaam bouwproces. Dat is Van der Sluis Technische Bedrijven. De ruim tachtig jaar oude onderneming heeft door de jaren heen een bijdrage geleverd aan de bouw of renovatie van woningen, bedrijven, instellingen, fabrieken en agrarische bedrijven. De terreinen waarop het bedrijf actief is, zijn zeer uiteenlopend, maar Van der Sluis Technische Bedrijven biedt dan ook een brede bundeling van techniek. Onder de overkoepelende naam Van der Sluis Technische Bedrijven vallen onder andere de bedrijfsonderdelen Installatietechniek (Loodsluis, Verwarmingssluis, Electrasluis en Versan) en Metaalconstructies (Metaalsluis).

Meer lezen

Vitaal Centrum Duiven

Wij zijn betrokken geweest bij de realisatie van de 2e fase van het Vitaal Centrum in Duiven. De 2e fase (van in totaal drie fases), betreft een complex met in totaal drie bouwlagen en een totale oppervlakte van circa 6.400 m2. Het gebouw heeft een multifunctionele invulling: op de begane grond is er ruimte voor winkels en horeca, de eerste en tweede verdieping vormen samen een multifunctionele accommodatie en daarmee het kloppend hart van het centrum van Duiven. Zo is er ruimte voor het Cultureel Centrum Onderling Genoegen (CCOG), de bibliotheek, een audiotorium, een doelgroepenzwembad voor het geven van zwemles en een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang.  

Meer lezen

109 appartementen "Typhoon" te Groningen

In Groningen zijn wij betrokken geweest bij de realisatie van het project 109 appartementen “Typhoon” in de Grunobuurt.Typhoon is het tot nu toe grootste woongebouw in de Grunobuurt en bestaat uit  109 appartementen  en ongeveer 156 parkeerplaatsen. Binnen het bouwblok  bevindt zich een binnentuin.In het complex bevinden zich 11 maisonnettewoningen , 2 penthouses en 96 appartementen.In opdracht van Plegt-Vos hebben wij de elektrotechnische installatie, de mechanische ventilatie, de (vloer)verwarming , het riool, het sanitair en de zonnecollectoren als onderdeel van de collectieve warmteopwekking verzorgd.   

Meer lezen

Bedrijvenpark Melmerpark, Kampen

Bedrijvenpark Melmerpark, is het bedrijventerrein langs de N50 in Kampen.Melmerpark is inmiddels een bruisend bedrijvenpark. Dankzij de gevarieerde samenstelling van winkels, restaurants en sport is er continu bezoek. Metaalsluis heeft hiervoor de constructies gemaakt en Loodsluis heeft hier de W-installaties mogen verzorgen 

Meer lezen

Bedrijvenpark Melmerpark, Kampen

Bedrijvenpark Melmerpark, is het bedrijventerrein langs de N50 in Kampen.Melmerpark is inmiddels een bruisend bedrijvenpark. Dankzij de gevarieerde samenstelling van winkels, restaurants en sport is er continu bezoek. Metaalsluis heeft hiervoor de constructies gemaakt en Loodsluis heeft hier de W-installaties mogen verzorgen 

Meer lezen

Het Klokhuis, Almere

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het kinder tv-programma ‘Het Klokhuis’ is door de kijkertjes een gebouw ontworpen. Met behulp van de gemeente Almere is dit gebouw in 2011 ook daadwerkelijk neergezet. Het gebouw is in gebruik als educatief centrum voor kinderen met onderwerpen als duurzaamheid, bouwen, wonen en gezond leven als speerpunten.

Meer lezen

Ijdock, Amsterdam

IJDock omvat een complex van verschillende gebouwvormen, waaronder een hotel van de hand van Jan Bakers Architecten. De ideeën van Jan Bakers richtten zich op een transparant hotel met 293 kamers, waar je vanaf de binnenstraat volledig doorheen zou kunnen kijken. Het resultaat is bijzonder met gevels die van top tot teen uit glas bestaan. Loodsluis realiseerde hier de badkamers. Metaalsluis was verantwoordelijk voor de trappen.

Meer lezen

Koningsdaal Nijmegen

Nijmegen bouwt flink. Zo realiseert Trebbe voor het project Koningsdaal, 45 woningen in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling. Het Rotterdamse architectenbureau Molenaar & Co tekende voor het ontwerp en bedacht op de hoek torenwoningen, evenals de andere appartementen verdeeld over vier lagen. Koningsdaal bestaat uit vier fases, de woningen die nu in aanbouw zijn, vormen de eerste twee. In de derde en vierde worden vijftig woningen gerealiseerd. Zeer nabij, aan de andere kant van het voormalige pand van de krant De Gelderlander, bouwt Van der Vorm vijftig appartementen in het zogeheten Handelskade-project. Deze bieden straks uitzicht op Waalburg en Waalhaven.Wij verzorgen daar alle technische installaties

Meer lezen

16 seniorenwoningen Zwolle

In Zwolle heeft Van der Sluis Technische Bedrijven, in opdracht van Hodes voor woningstichting DeltaWonen, 16 energiezuinige patiowoningen voor senioren gerealiseerd.Uniek ConceptDe prefab betonnen vloeren met daarop een verhoogde betonnen dekplaat, dragende stalen kolommen, prefab daken en niet-dragende buiten- en binnenwanden worden snel en eenvoudig geassembleerd. De installaties zijn niet (zoals in de traditionele bouw gebruikelijk is) in de betonvloer weggestort of in de kruipruimte gemonteerd, maar liggen op de prefab vloerelementen onder de verhoogde betonnen dekplaat en in de buiten- en binnenwanden. Alle installatiewerk wordt dus in de assemblagehal al compleet aangebracht en dienen op de bouwplaats alleen nog maar gekoppeld te worden. De badkamers en toiletten zijn al voorzien van wand- en vloertegelwerk waarop het benodigde sanitair al in de assemblagehal kan worden afgemonteerd.

Meer lezen

364 Studentenwoningen Zeeburgereiland, Amsterdam

Voor het project ‘Zeeburgereiland’ verzorgen de installatiebedrijven die onder Van der Sluis Technische Bedrijven vallen, alle technische installaties.Een ‘smiley’ markeert vanaf half 2016 de stadsentree van Amsterdam vanaf de ringweg A10 op het Zeeburgereiland. Die bijnaam heeft het gebouw te danken aan zijn gekromde hoofdvorm en opvallende gevelritmiek. Het langgerekte blok herbergt straks 364 studentenwoningen, die door DUWO worden verhuurd.

Meer lezen

De Pauw Drachten

Op 6 juli 2015 heeft Schutte bouw & ontwikkeling de eerste paal geslagen t.b.v. de realisatie fase 2 De Pauw Drachten. Een strakke, gestroomlijnde planning zorgt ervoor dat Schutte in slechts 100 dagen 40 woningen realiseert. In fase 2 van De Pauw worden 5 bijzonder energiezuinige woningen gerealiseerd. Bij bewust gebruik is het mogelijk dat de bewoners geen energierekening meer ontvangen. Ook de koopwoningen, welke gerealiseerd worden in de derde fase, hebben deze mogelijkheid. Optioneel kunnen de koopwoningen net als de nul-op-de-meter huurwoningen worden voorzien van onder andere extra isolatie, triple glas, een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Bijzonder aan de realisatie van de tweede fase van De Pauw is de korte doorlooptijd. De 40 woningen worden in een dubbele bouwstroom gerealiseerd. De doelstelling is om alle 40 woningen in slechts 100 dagen te realiseren. Mede door de toepassing van een lean-planning, is een korte doorlooptijd gerealiseerd. Door te werken met vaste co-makers was er sprake van een efficiënte voorbereiding en gestroomlijnd uitvoeringsproces. Ook het gebruik van prefab-onderdelen zoals een prefab beton casco en prefab kap draagt bij aan de korte doorlooptijd. Zo is de uitvoering met maar liefst 50% in te korten ten opzichte van een traditioneel bouwsysteem. Het eerste casco stond al na 18 dagen en de eerste woning is na 60 dagen al gereed.Wij hebben alle technische installaties verzorgd.

Meer lezen

Renovatie 60 woningen Alphen aan den Rijn

Renovatie in Alphen aan den Rijn, waar Van der Sluis Technische Bedrijven zijn bijdrage aan heeft geleverd.Wij zijn ingeschakeld voor de badkamer-,  toilet- en keukenrenovatie. Ook hebben wij de woningen voorzien van nieuwe mechanische ventilatiesystemen en hebben wij het bestaande rookgasafvoer- en luchttoevoersyteem vervangen. Daarnaast hebben wij een aantal woningen voorzien van een nieuwe cv-installatie en hebben wij de laatste vijf woonblokken voorzien van nieuwe dakgoten en nieuwe hemelwaterafvoeren

Meer lezen

Renovatie 152 appartementen Nieuwegein

Wij verzorgen de technische installaties van 152 appartementen die worden gerenoveerd. De galerijen en balkons worden hersteld en in de gebouwschil wordt isolatie toegevoegd. De zes woonblokken krijgen nieuwe standleidingen, toiletten, badkamers, liften en 50% van de keukens worden vervangen. De woningen gaan van energielabel D/E naar B.

Meer lezen

Nieuwbouw autobedrijf Korterink te Rouveen

Voor de nieuwbouw van autobedrijf Korterink in Rouveen, heeft Van der Sluis Utiliteit de gehele W-installatie gerealiseerd en Van der Sluis Constructie heeft de staalconsrcuctie geleverd en gemonteerd. 

Meer lezen

Groot Onderhoud 53 woningen in Woerden

Voor een renovatieproject van 59 woningen in Woerden hebben we bij de meeste woningen een keuken-, badkamer- en toiletrenovatie uitgevoerd. Daarbij kwamen we in iedere woning net een iets andere situatie tegen. Maar we doen dit vaker en zijn flexibel genoeg om daarop te anticiperen. Daarnaast zijn bij alle woningen de bestaande installatiekasten vervangen en voorzien van een elektrakeuring. Ook is er een CO2-vraaggestuurd mechanische ventilatiesysteem gemonteerd. 

Meer lezen

120 woningen renovatie Amsterdam

Recent is Van der Sluis Renovatie recent gestart met de renovatie van 120 woningen in Amsterdam. In opdracht van Rutges Vernieuwt monteren wij in de woningen een mechanisch ventilatiesysteem, vervangen wij de riolering en wordt bij een aantal woningen de keuken, badkamer en toilet gerenoveerd.

Meer lezen

Renovatie 336 appartementen Zaandam

In maart 2017 is Van der Sluis Renovatie in Zaandam, in opdracht van Coen Hagedoorn Bouwgroep, gestart met de renovatie van 336 appartementen

Meer lezen

Nieuwbouw Weezenlanden Zwolle

Aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle, wordt de alom bekende ziekenhuislocatie "Weezenlanden" herontwikkeld. In opdracht van KlokGroep realiseert Van der Sluis Technische Bedrijven alle technische installaties van 9 huurwoningen en 41 huurappartementen 

Meer lezen

renovatie 64 appartementen De Bilt

Van der Sluis Renovatie heeft de installaties gerealiseerd op een renovatieproject in De Bilt. Het gaat om de renovatie van in totaal 64 appartementen. Het doel was om de woningen energiezuiniger te maken, om de overlast van contactgeluid te verminderen en om de technische kwaliteit te verbeteren. Dit project bestaat uit de renovatie van 64 appartementen, waarvan de appartementen aan de H. van Erpweg worden gebracht naar een energielabel A en waarvan de 28 appartementen aan de Mr. S. van Houtenweg worden gebracht naar Nul- Op- de-Meter. De uitwerking van de 28 appartementen is een samenwerking met “De Verduurzamers”, en worden onder andere uitgevoerd met een micro-WKK met brandstofcel. Deze micro-WKK zet aardgas om in elektriciteit en warmte. De opgewekte warmte in een micro-WKK/brandstofcel wordt mede gebruikt voor tapwaterverwarming of verwarming van de woning: de elektriciteit wordt eveneens in huis gebruikt of - als er te weinig afname in huis is - teruggeleverd aan het openbare net.

Meer lezen

Centrumplan 't Harde

Van der Sluis Technische Bedrijven heeft alle werktuigbouwkundige installatie gerealiseerd van 46 appartementen en van de commerciële ruimtes van Het Centrumplan 't Harde.

Meer lezen