BIM

Samenwerking is de installatietak van Van der Sluis Technische Bedrijven van oudsher natuurlijk al niet vreemd, maar hierin gaan we graag nog een stap verder. Wij kiezen daarom voor BIM. BIM is een werkmethodiek waarbij in een driedimensionaal Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. De bij een project betrokken partijen, zoals de architect, constructeur, installateur en aannemer, werken samen in één model (database) waarin hun gegevens worden verwerkt. In dit model is direct zichtbaar hoe de verschillende disciplines zich naast elkaar gedragen. De grote kracht van virtueel bouwen met een Bouw Informatie Model is integraal samenwerken. Beheersbaarheid en financiële zekerheid zijn de belangrijkste voordelen.

Voor de installatietak zijn de Van der Sluis Technische Bedrijven in augustus 2010 gestart met BIM. Op dat moment was er nog geen uniforme objectenbibilotheek aanwezig. Het bedrijf is daarom zelf gestart met het aanmaken van objectenbibliotheken in samenwerking met diverse grote marktpartijen. Daarnaast moest er een omschakeling worden gemaakt met betrekking tot de software. Uiteindelijk is er voor gekozen om met Revit MEP te gaan modelleren. Het aantal projecten waarin wordt gebimd, zal in de toekomst alleen maar gaan toenemen. "Er is geen weg meer terug"!

Een aantal van de projecten waarbij de installatietak van Van der Sluis Technische Bedrijven, de laatste vier jaren, als BIM-partner betrokken is geweest:

- 115 appartementen Kanaleneiland te Utrecht 
- 67 woningen Castellum-West te Houten
- 103 woningen De Laak 2.4 te Amersfoort
- 32 woningen Bessemoerpark te Groningen
- 26 woningen en 27 appartementen Citerstraat te Rijswijk
- 40 woningen Telderslaan te Delft
- 20 woningen Huissen
- 69 woningen Nijmegen
- 75 woningen en 30 appartementen De Slaag te Maurik
- 109 appartementen 't Zant te Utrecht
- 29 woningen Land van Steijn te Gouda
- 65 woningen Sluftervallei op Texel
- Multifunctioneel Centrum te Lienden
- 56 woningen Orden te Apeldoorn
- 16 woningen Watertune te Dronten
- 20 woningen te Zeewolde
- 49 recreatiebungalows te Volendam
- 40 appartementen te Lelystad
- 14 woningen te Apeldoorn
- 316 appartementen te Amsterdam
- 361 appartementen Zeeburgereiland te Amsterdam
- 22 en 24 appartementen te Amsterdam
- 20 woningen te Huissen
- 23 appartementen Centrumplan Vathorst te Amersfoort 
- Rentree te Deventer
- 21 woningen te Duiven
- 56 appartementen Melkweg  te Bilthoven
- 9 woningen te Steenwijk
- 10 woningen De Fuik te Urk
- 10 woningen Hof van Langbroeck
- 37 appartementen te Almere
- 10 woningen te Leiden
- 4 v/d 28 woningen Cre 8 de Bron te Amersfoort
- 51 woningen fase 2 Hanzewijk te Kampen
- 16 woningen te Rhenen
- 10 woningen te Peize
- 41 woningen Stadshagen te Zwolle
- Melmerpark te Kampen
- 44 appartementen te Leiden
- 17 woningen te  Zeewolde
- 10 woningen 'Loovelden Huisensen hof' te Huissen
- 8 woningen te Leiden
- 46 woningen Jazzkwartier te Utrecht
- 16 woningen te Arnhem
- 80 woningen te Drachten
- 31 woningen Vogelenzang te Rhenen
- 9 woningen te Dodewaard
- 26 woningen Lauwik te Lent
- Herontwikkeling Pierik Zuid te Zwolle
- 34 woningen te Ede
- 26 woningen te Kampen
- Marktwand te Epe
- 14 woningen te Meppel
- 45 woningen te Culemborg
- 18 woningen te Utrecht
- 20 woningen te Noordwolde
- 17 woningen te Lent
- 3 woningen te Kampen
- 19 woningen te Broek op Langedijk
- 25 woningen te Hengelo
- 12 woningen te Sleeuwijk
- 18 woningen te Huissen
- 15 woningen de Ploen te Duiven
- 50 woningen te Achterveld
- 174 appartementen Ankaradreef te Utrecht
- 71 woningen Ter Haar Kade te Leiden
- 1 school te Amstelveen
- Vitaal Centrum te Duiven
- 6 woningen Dennenhoek te Steenwijk
- 4 v/d 8 woningen te Gorredijk
- 8 woningen te Mildam
- 8 woningen te Tolbert
- 16 woningen Waterside Smederij te Dronten
- 1 parkeergarage Leidsche Rijn Centraal te Utrecht
- 18 woningen De Drogerij te Druten
- 37 appartementen Koopvaardij te Almere
- 37 appartementen Batavier te Almere
- 35 woningen te Lent
- 22 woningen Het Meer te Ijsselmuiden
- 59 appartementen te Ede
- 19 woningen te Oeffelt
- 20 woningen te Zwolle
- 41 woningen te Ede
- 20 woningen te Kampen
- 14 woningen te Zwolle
- 6 woningen te Kampen
- 37 woningen te Utrecht
- 8 woningen te Sleeuwijk
- 61 appartementen en 9 woningen te Maarssenbroek
- 47 woningen te Amstelveen
- 6 woningen te Leek
- 14 woningen te Assen
- 18 woningen Green Lane te Dronten
- 60 woningen te Wormerveer
- 45 woningen te Nijmegen
- 86 woningen en appartementen te Almere
- 10 woningen Sintmapark te Tolbert  fase 2
- 76 woningen te Huizen
- 58 woningen te Nijmegen
- 16 woningen te Heerenveen
- Rokin te Amsterdam
- Boer en van veen te Kampen

Meer BIMTekenwerk / Modelleren

Duidelijke installatietekeningen, bestektekeningen en werktekeningen voor uw elektrotechnische installaties, klimaatinstallaties of sanitaire installaties. Ze zijn onmisbaar bij de uitvoering van elk project. Een gedetailleerde tekening zorgt immers voor minder faalkosten en versnelt de uitvoering.

Naast de 2D installatie tekeningen verzorgen wij ook 3D tekeningen. Zo kunnen wij een installatietechnische bijdrage leveren aan een driedimensionaal Bouw Informatie Model (BIM) waarin integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector.

Gerelateerde projecten

Kanaleneiland, Utrecht

Nieuwbouw van blok A van het project Kanaleneiland in Utrecht. Blok A, met de naam Amundsen, bestaat uit een parkeerkelder met 115 gevarieerde appartementen en een kinderdagverblijf. De 115 koopappartementen zijn verdeeld over twee torens van vier en elf woonlagen. De woonoppervlaktes variëren van 47 tot 120  vierkante meter.

Meer lezen

De Slaag, Maurik

Nieuwbouw van 75 woningen voor starters, gezinnen en senioren en 30 appartementen voor starters en senioren. Het project is uitgewerkt in BIM en dankzij de Lean- planning kan snel gewerkt worden.

Meer lezen

Sluftervallei, De Cocksdorp

Nieuwbouw van 65 recreatiewoningen, variërend van 4- tot 24- persoonswoningen op het park Landal Sluftervallei op Texel. Het terrein is in november 2012 bouwrijp opgeleverd door Landal GreenParks waarna gestart is met de aanleg van de ondergrondse infrastructuur en bouwwegen.

Meer lezen

109 appartementen 't Zand, Utrecht

Recent hebben wij voor het project 't Zand in Utrecht de W - installaties mogen verzorgen. Een nieuwbouwproject van 109 huurappartementen, bestaande uit verschillende niveaus, die variëren van 3, 5 en 7 bouwlagen.Het gebouw heeft een afgesloten binnenterrein waar ongeveer 50 parkeerplaatsen zijn gerealiseerd.De appartementen op de begane grond hebben hun ingang aan de straatzijde. De overige woningen hebben hun entree via galerijen aan het middengebied. .De begane grond bestaat verder uit een gedeelte met bergingsclusters. Het gebouw heeft een drietal algemene ruimtes, waar zich een trappenhuis en een lift in bevindt.Dit project is opgebouwd in BIM (Bouwwerk Informatie Model). Dit betekent dat wij samen met de verschillende partijen in hetzelfde digitale model werken. Met dit systeem maken we één op één gebruik van dezelfde, altijd actuele, gegevens. Met als resultaat minder faalkosten, verlaging van de bouwkosten en versnelling van de bouwtijd

Meer lezen

Ijdock, Amsterdam

IJDock Amsterdam is een compleet nieuw wooneiland met 56 luxueuze \r\nappartementen, die alles bieden wat je van exclusief wonen mag \r\nverwachten: fenomenale uitzichten over het water, royale woonruimten en \r\nde meest veelzijdige leefindelingen. Harmonieus verenigd met kwalitatief\r\n hoogwaardige materialen.

Meer lezen

Renovatie 372 woningen Arnhem

In Arnhem levert Vander Sluis Technische bedrijven zijn bijdrage aan de renovatie van in totaal 372 woningen (verdeeld over 16 portiekflats) waarbij deze woningen worden geüpgraded naar energielabel A.De zestien flats bevatten elk vier bouwlagen met drie verschillende type woningen waarbij onder andere de gaskachels worden vervangen door van centrale verwarming.\r\nHet vervangen van de gaskachels door centrale verwarming in de appartementen aan de Gelderse Rooslaan in Arnhem is een omvangrijke operatie, te meer omdat alle bewoners boven elkaar op dezelfde dag thuis moeten zijn.\r\nHet project is ingrijpend qua tempo en daarom wordt alles in de werkplaats geprefabriceerd en alle koppelingen, beugels en pluggen in een doosje gepakketteerd per woning. Omdat er geen nieuwe cementvloeren werden gestort, konden we geen kunststof slangen gebruiken. Gelukkig beschikken wij als totaalinstallateur over een afdeling die helemaal gespecialiseerd is in renovatiewerk en kunnen onze monteurs ook het dunwandige leidingwerk verwerken.\r\nMet de toepassing van Lean, BIM en Ketenintegratie probeert proberen de opdrachtgevers en co-makers de integrale kosten zo laag mogelijk te houden.\r\nBehalve centrale verwarming en mechanische ventilatie krijgen de flats ook nieuwe kozijnen en zowel dak-, vloer- als gevel- en plafondisolatie in de trappenhuizen. Dat laatste is niet alleen bedoeld voor de warmte, maar ook voor het beperken van geluidshinder, door de enorme nagalmtijd. Tevens worden de flats voorzien van zonnepanelen, zodoende wordt energielabel A verkregen\r\n 

Meer lezen

De Karavaan Maarssenbroek

Wij hebben de installaties verzorgt van  61 sociale huurappartementen en 9 grondgebonden koopwoningen op het terrein van de voormalige basisschool De Karavaan in de bestaande wijk Kamelenspoor in Maarssenbroek. De sociale huurappartementen worden na oplevering verhuurd door Portaal.De negen koopwoningen zijn energiezuinig (vergelijkbaar met energielabel A++). De woningen liggen aan het water en hebben een afmeting van 5,40 x 10,20 meter. Lekker veel ruimte dus op alle verdiepingen. Bovendien geven de betonnen plantenbakken aan de voorzijde de woningen een sfeervolle uitstraling. En ieder koper kan met diverse optiemogelijkheden zijn woning helemaal eigen maken.

Meer lezen

Tulpenburg Amstelveen

Wij hebben de installaties verzorgt van 47 ruime en luxe eengezinswoningen Tulpenburg in Amstelveen. Het project bestaat uit verschillende woningtypen. Alle 47 herenhuizen zijn royaal uitgerust met vijf slaapkamers, een complete keuken, vloerverwarming en luxe sanitair.Tot medio 2013 was op de locatie Tulpenburg het Amstelveen College gevestigd.Duurzaamheidsaspecten\r\nEPC O,6Schil Rc 5,0, slimme ketel en mv box, eindwoningen douchewtw

Meer lezen

De Factorij Almere

Wij hebben de installaties verzorgt van De Factorij in Almere Buiten, een complex met 37 appartementen voor senioren op locatie 3KNS Indische Buurt. Het gebied grenst aan de spoorlijn Almere Buiten - Lelystad, de Buitenring, Stadspark de Evenaar en de Soerabajastraat.De 37 appartementen zijn bestemd voor senioren (55+-ers): 27 appartementen met een oppervlak van minimaal 70 m² gbo en 10 appartementen met een oppervlak van minimaal 80 m² gbo.De D&B-opdracht omvat een complex met 37 huurappartementen in het sociale segment, inclusief algemene en ondersteunende ruimten, alsmede nutsvoorzieningen, voorzieningen voor goed beheer, parkeervoorzieningen en de inrichting van buitenruimten en dergelijke. Vanwege het segment waarin de huurappartementen zijn gerealiseerd, is de kwaliteit van de woningen duurzaam maar sober en doelmatig.Voor het project heeft Trebbe een meerjarenonderhoudsplan (mjop) voor 20 jaar opgesteld.De 37 nieuwe appartementen zijn gebouwd volgens het Design & Build-principe. Trebbe is daarbij verantwoordelijk voor de esthetica, het ontwerp van de constructie en voor de uitvoering. Als eindverantwoordelijke stuurt Trebbe alle betrokken partijen aan, zoals architecten en constructeurs. Bij Design & Build is één enkele partij verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van een project. De ontwikkelaar heeft één aanspreekpunt en sluit één contract af met een uitvoerende partij (bouworganisatie). Door het afstemmen van het ontwerp op de uitvoering is de uitvoerende partij in staat fouten te minimaliseren en de bouwkosten laag te houden.\r\n \r\nDuurzaamheidsaspecten\r\nEen EPC-waarde van 0,6 door toepassing van het adagium: optimalisatie van de bouwkundige schil en beperking van ingewikkelde installaties. Het gebouw krijgt daarom een goed geïsoleerde bouwkundige schil en begrijpbare en degelijke installatietechnische voorzieningen.\r\n 

Meer lezen

Heuvelpark II Dronten

Wij hebben de installaties verzorgt van 15 koopappartementen Het Heuvelpark III in Dronten. Het woongebouw is de derde ontwikkeling aan De Dukdalf. Over Het Heuvelpark IIIHet kleinschalige gebouw bestaat uit drie lagen van vier appartementen. Op de bovenste verdieping komen twee appartementen en een penthouse. De appartementen zijn luxe afgewerkt met onder meer een inbouwkeuken en sanitair. Verder hebben de woningen vloerverwarming, zwevende dekvloeren, een intercom videofooninstallatie en een parkeerplaats in het souterrain. Hier kan direct de lift naar het appartement genomen worden.

Meer lezen

MorschHove Leiden

Wij hebben de installties verzorgt van 10 woningen in Leiden

Meer lezen

Diverse projecten in Lent

In opdracht van bijvoorbeeld Trebbe B.V. hebben de Van der Sluis Technisch Bedrijven de laatste jaren alle installaties gerealiseerd van diverse projecten. Onder andere: Nieuw-Lent II, Homerun Lent XL en L'ENTrée Lent.

Meer lezen

Prinsenpoort Zwolle

Wij realiseren alle technische installaties van de nieuwbouwwoningen van het project "Prinsenpoort in Zwolle.

Meer lezen

Vitaal Centrum Duiven

Wij zijn betrokken geweest bij de realisatie van de 2e fase van het Vitaal Centrum in Duiven. De 2e fase (van in totaal drie fases), betreft een complex met in totaal drie bouwlagen en een totale oppervlakte van circa 6.400 m2. Het gebouw heeft een multifunctionele invulling: op de begane grond is er ruimte voor winkels en horeca, de eerste en tweede verdieping vormen samen een multifunctionele accommodatie en daarmee het kloppend hart van het centrum van Duiven. Zo is er ruimte voor het Cultureel Centrum Onderling Genoegen (CCOG), de bibliotheek, een audiotorium, een doelgroepenzwembad voor het geven van zwemles en een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang.  

Meer lezen

Het Klokhuis, Almere

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het kinder tv-programma ‘Het Klokhuis’ is door de kijkertjes een gebouw ontworpen. Met behulp van de gemeente Almere is dit gebouw in 2011 ook daadwerkelijk neergezet. Het gebouw is in gebruik als educatief centrum voor kinderen met onderwerpen als duurzaamheid, bouwen, wonen en gezond leven als speerpunten.

Meer lezen

Koningsdaal Nijmegen

Nijmegen bouwt flink. Zo realiseert Trebbe voor het project Koningsdaal, 45 woningen in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling. Het Rotterdamse architectenbureau Molenaar & Co tekende voor het ontwerp en bedacht op de hoek torenwoningen, evenals de andere appartementen verdeeld over vier lagen. Koningsdaal bestaat uit vier fases, de woningen die nu in aanbouw zijn, vormen de eerste twee. In de derde en vierde worden vijftig woningen gerealiseerd. Zeer nabij, aan de andere kant van het voormalige pand van de krant De Gelderlander, bouwt Van der Vorm vijftig appartementen in het zogeheten Handelskade-project. Deze bieden straks uitzicht op Waalburg en Waalhaven.Wij verzorgen daar alle technische installaties

Meer lezen

16 seniorenwoningen Zwolle

In Zwolle heeft Van der Sluis Technische Bedrijven, in opdracht van Hodes voor woningstichting DeltaWonen, 16 energiezuinige patiowoningen voor senioren gerealiseerd.Uniek ConceptDe prefab betonnen vloeren met daarop een verhoogde betonnen dekplaat, dragende stalen kolommen, prefab daken en niet-dragende buiten- en binnenwanden worden snel en eenvoudig geassembleerd. De installaties zijn niet (zoals in de traditionele bouw gebruikelijk is) in de betonvloer weggestort of in de kruipruimte gemonteerd, maar liggen op de prefab vloerelementen onder de verhoogde betonnen dekplaat en in de buiten- en binnenwanden. Alle installatiewerk wordt dus in de assemblagehal al compleet aangebracht en dienen op de bouwplaats alleen nog maar gekoppeld te worden. De badkamers en toiletten zijn al voorzien van wand- en vloertegelwerk waarop het benodigde sanitair al in de assemblagehal kan worden afgemonteerd.

Meer lezen

De Pauw Drachten

Op 6 juli 2015 heeft Schutte bouw & ontwikkeling de eerste paal geslagen t.b.v. de realisatie fase 2 De Pauw Drachten. Een strakke, gestroomlijnde planning zorgt ervoor dat Schutte in slechts 100 dagen 40 woningen realiseert. In fase 2 van De Pauw worden 5 bijzonder energiezuinige woningen gerealiseerd. Bij bewust gebruik is het mogelijk dat de bewoners geen energierekening meer ontvangen. Ook de koopwoningen, welke gerealiseerd worden in de derde fase, hebben deze mogelijkheid. Optioneel kunnen de koopwoningen net als de nul-op-de-meter huurwoningen worden voorzien van onder andere extra isolatie, triple glas, een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Bijzonder aan de realisatie van de tweede fase van De Pauw is de korte doorlooptijd. De 40 woningen worden in een dubbele bouwstroom gerealiseerd. De doelstelling is om alle 40 woningen in slechts 100 dagen te realiseren. Mede door de toepassing van een lean-planning, is een korte doorlooptijd gerealiseerd. Door te werken met vaste co-makers was er sprake van een efficiënte voorbereiding en gestroomlijnd uitvoeringsproces. Ook het gebruik van prefab-onderdelen zoals een prefab beton casco en prefab kap draagt bij aan de korte doorlooptijd. Zo is de uitvoering met maar liefst 50% in te korten ten opzichte van een traditioneel bouwsysteem. Het eerste casco stond al na 18 dagen en de eerste woning is na 60 dagen al gereed.Wij hebben alle technische installaties verzorgd.

Meer lezen

Nieuwbouw Weezenlanden Zwolle

Aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle, wordt de alom bekende ziekenhuislocatie "Weezenlanden" herontwikkeld. In opdracht van KlokGroep realiseert Van der Sluis Technische Bedrijven alle technische installaties van 9 huurwoningen en 41 huurappartementen 

Meer lezen