Opening Porta Futurum | Van der Sluis Constructie

Vrijdag 14 juni 2019

Woensdag 5 juni 2019 was het zover: De officiële opening van Porta Futurum, het nieuwe pand voor Van der Sluis Constructie in Kampen. De datum 5 juni was een bewuste keuze want op deze dag was het exact 85 jaar geleden, dat Van der Sluis is opgericht door L.M. van der Sluis. U begrijpt het wel, het was een bijzondere dag met twee unieke mijlpalen. 

Opening 
Voor de officiële opening waren betrokken medewerkers en bedrijven uitgenodigd. De opkomst was hoog, ruim 250 personen waren aanwezig. Voor de opening was een deel van de productiehal door Slump Catering & Events veranderd tot een gezellige borrelruimte, hier werden de genodigden ontvangen door algemeen directeur René van der Sluis, zijn vrouw Henriët van der Sluis en bedrijfsleider Arend van der Kamp. Prachtig om te zien, dat de sfeer meteen goed was.
Het welkomstwoord werd gehouden door René van der Sluis en Arend van der Kamp. Ze vertelden over de komst van het nieuwe pand, wat dit betekent voor de toekomst en daarbij leuke momenten en 'foutjes' tijdens de bouw. Hierna kreeg iedereen de gelegenheid om het unieke en grootte pand te bezichtigen door middel van een uitgestippelde route. In de productiehal stonden de machines uit in verband met de veiligheid, om toch de werking van deze mooie machines te laten zien waren er vooraf video's gemaakt, deze video's werden afgespeeld op schermen bij de betreffende machines. 
Na de rondleiding was het tijd voor het officiële openingsmoment. Dit vond plaats in een andere gecreeërde ruimte en wat voor één.... Het was omgetoverd tot een prachtige, sfeervolle zaal waarvan je bijna niet kon geloven dat het plaatsvond in een productiehal. Tijdens het openingsmoment begon René van der Sluis op het podium te slaan op het oude aambeeld, afkomstig uit 1934. Deze slagen werden overgenomen door het geluid en dat was het startsein voor de unieke openingsfilm. Na het openingsmoment kon iedereen als afsluiting genieten van een heerlijk buffet, in de zaal stonden meerdere eetpunten met divers eten oftewel voor ieder wat wils.   

Vanaf het allereerste moment heerste er een uitstekende sfeer en verliep alles geheel naar wens. Met trots kunnen we zeggen dat het een geslaagde opening was. Mede dankzij onze medewerkers, Slump Catering & Events, Cinema43, JJ Videos, Luimes AV en Bloembinderij Willemijn. 

Porta Futurum 
Sinds eind april is onze constructietak gevestigd in Porta Futurum. Dit betekende niet alleen een verhuizing van een klein, oud en knus gebouw naar een groot, duurzaam en toekomstgericht pand maar ook een verhuizing van Genemuiden naar Kampen. Porta Futurum is voorzien van de modernste technologieën, nieuwste machines en heeft een GPR score van 8,5 dat ontzettend hoog is voor een gebouw op het gebied van duurzaamheid.

Kortom; Van der Sluis Constructie is klaar voor de toekomst!