Recente actualiteiten

 • Kleurplatenwedstrijd
  Kleurplatenwedstrijd Sinterklaas is weer in het land en dat moet gevierd worden! Daarom houdt Van der Sluis Agri speciaal voor Sinterklaas een kleurplatenwedstrijd! Download de kleurplaat, of haal deze af in de Agrishop en maak er... Lees verder »
 • Campus Diemen Zuid
  Campus Diemen Zuid Vandaag heeft de wethouder van de gemeente Diemen, Lex Scholten, de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van Campus Diemen Zuid. Van Wijnen ontwikkelt en realiseert hier in opdracht van Greystar en in goed... Lees verder »
 • Van der Sluis bij Trebbe in huis
  Van der Sluis bij Trebbe in huis Van der Sluis en Trebbe kijken letterlijk bij elkaar in de keuken’ Met ingang van 16 november is Erik Wijna, werkvoorbereider bij Van der Sluis Technische Bedrijven, één dag per week bij Trebbe op... Lees verder »
 • Nieuwbouw Van der Sluis Constructie
  Nieuwbouw Van der Sluis Constructie Afgelopen vrijdag (3 november) hebben de sonderingswerkzaamheden plaatsgevonden in Kampen.Op deze locatie langs de N50, zal in 2018 een nieuw pand voor Van der Sluis Constructie worden gerealiseerd. Lees verder »
 • Opening woonbelevingscentrum LIV
  Opening woonbelevingscentrum LIV Eerste woonbelevingscentrum in Nederland officieel geopendIn LIV draait alles om de klant; de koper van een nieuwbouwwoning
Bijzonder, uniek en grensverleggend. Woorden die LIV, het eerste woonbelevingscentrum van Nederland, zeker eer aan doen. Op 1 november... Lees verder »

‘Met LIV stap je in een warm bad …’

Donderdag 09 februari 2017 | Installatie Techniek | Persberichten

Met LIV stap je in een warm bad …’

In september 2017 opent LIV (Leven, Inspireren en Verleiden) in Nijmegen zijn deuren. Van der Sluis Technische bedrijven is een van de vier initiatiefnemers van dit belevingscentrum dat een unieke cross-over is van bouwbedrijven en retailers. Zij nemen gezamenlijk de consument aan de hand en begeleiden hem tijdens het hele traject van bouwen tot wonen en daarna. Dat is nieuw in Nederland. De andere initiatiefnemers van dit innovatieve en unieke woonconcept aan de voet van de Nijmeegse stadsbrug ‘De Oversteek’ zijn KlokGroep (Nijmegen), die op het idee kwam, Trebbe Wonen (Enschede) en retailer Eigenhuis Groep (Nijkerk).

‘Bouwen doe je niet in je eentje, bouwen doe je samen’ en ‘Alleen ben je sneller, samen kom je verder’ zijn gevleugelde uitdrukkingen van René van der Sluis, algemeen directeur van Van der Sluis Technische Bedrijven. Deze oneliners zijn uitstekend van toepassing op het gezamenlijk initiatief LIV, waarover hij meer dan te spreken is. ‘Ik zie een heel grote kans in LIV, want wat is er nu mooier dan iets in z’n geheel af te maken voor de klant? Niet tussentijds iets aanpassen maar echt aan de voorkant van het bouwproces beginnen. Betrek je vooraf de klant hierin dan voorkom je dubbele kosten. Je gaat niet iets wijzigen maar je start in de basis.

Van der Sluis heeft goede verwachtingen van LIV: ‘LIV is zo kansrijk! Hiermee kunnen we alle markten bedienen: nieuwbouw, bestaande bouw én renovatiebouw. Niemand heeft het tot nu toe gedaan zoals wij dat nu met z’n vieren doen. Er zit veel potentie in LIV.’

LIV vult de lacune tussen bouwer en retailer. Een nieuwbouwhuis wordt standaard aangeboden. De koper moet dan aan de slag om een invulling te geven aan de inrichting van de keuken en de badkamer. ‘Wij zijn retailer, maar ook deels bouwer’, vertelt Van der Sluis. ‘Als een klant een wens uit, vragen wij ons altijd direct af of die technisch gerealiseerd kan worden. Dat is onze kracht: meedenken met de klant. Wat is optimaal en wat is wenselijk.’ LIV zorgt ervoor dat in een vroeg stadium alle woonwensen van de koper bekend zijn.

 

Het hele gerecht

Van der Sluis, die binnen zijn bedrijf al 22 jaar een adviescentrum heeft, kent de klantbehoefte en schudt de voorbeelden uit zijn mouw: ‘Als je een rainshower wilt hebben, heb je een andere dimensie van je waterleiding en -apparatuur nodig. Je moet erover nadenken. Doe je dat vanuit de basis, bij de bouw, dan kost dat verhoudingsgewijs niet zo veel. Wil je in bestaande bouw een rainshower, dan ben je afhankelijk van wat er aanwezig is aan leiding en apparatuur.’ Dit is precies de reden waarom Van der Sluis meedoet aan LIV. ‘Het is niet een sausje eroverheen, het is het hele gerecht in één keer’, vat Van der Sluis LIV culinair samen. ‘Door de samenwerking in LIV komt de koper in een warm huis, je stapt in een warm bad. We bakken nog net niet de appeltaart voor de mensen als ze de sleutel krijgen.’ Centraal staat de klant, in eerste instantie de koper van een nieuwbouwhuis. Later kan daar ook de consument bij komen die gaat renoveren. Vanaf september 2017 staan de deuren van LIV open voor het publiek.

« Terug naar het overzicht